Contiweb Maasheggenloop

Op zondag 16 september 2018 organiseert A.V. Sporting Boxmeer de 17e editie van de Contiweb Maasheggenloop.

Contiweb, Boxmeer (www.contiweb.com)

 

Algemeen

De Contiweb Maasheggenloop - hardlopen door een uniek stuk natuur- en cultuurgebied nabij Boxmeer. Op zondag 16 September 2018 vindt de 17e editie van de Contiweb Maasheggenloop plaats. Met een vernieuwde opzet is er dit jaar weer ruimte voor een Halve Marathon! Natuurlijk ontbreken de 5 en 10 kilometer afstanden niet. Voor de jongste hardlopers (tot 5 jaar) is er een bambinoloop (250 meter) en voor de junioren (tot 15 jaar) is er een jeugdloop (1000 meter).

De belangrijkste punten op een rij:

  • Start- en finish in Groeningen (Gemeente Boxmeer)
  • Alle afstanden lopen direct in het prachtige Maasheggengebied
  • Halve Marathon (21.1 km) weer terug van weggeweest!
  • Past goed in de voorbereidingen van de Kustmarathon Zeeland, Marathon Eindhoven en de Marathon Amsterdam

 

 

Poster

     

Download hier de Maasheggenloop posters:

Programma

Het programma van de Maasheggenloop is zo opgezet dat lopers van de 5- en 10 kilometer en de halve marathon zoveel mogelijk gelijktijdig finishen. Dit zorgt voor een stukje competitiviteit op het laatste rechte stuk voor de finish en wie weet stijg je boven jezelf uit met een mooi persoonlijk record!

 Afstand  Leeftijd   Starttijd
 Bambinoloop (250 meter)  1 t/m 5 jaar  10:10 uur
 Jeugdloop (1000 meter)  6 t/m 15 jaar  10:25 uur
 5 kilometer    11:00 uur
 10 kilometer    10:45 uur
 Halve marathon    10:00 uur

Parcours

Het parcours is deels verhard (asfalt) en deels onverhard (landwegen). Bij goed weer tijdens- en in de dagen voor de Maasheggenloop zijn de onverharde delen uitstekend te belopen. Mocht er wat regen zijn gevallen in de dagen voor de Maasheggenloop houdt er dan rekening mee dat er iets meer modder op het parcours ligt. Binnenkort meer informatie over parcours van de verschillende afstanden.

Halve Marathon (21.1 kilometer)

Klik hier om het parcours van de Halve Marathon in een nieuw tabblad of venster te openen. Op de website van Garmin Connect kun je een GPX of FIT bestand downloaden om het parcours in je horloge te zetten.

10 Kilometer

Klik hier om het parcours van de 10 Kilometer in een nieuw tabblad of venster te openen. Op de website van Garmin Connect kun je een GPX of FIT bestand downloaden om het parcours in je horloge te zetten.

5 Kilometer

Klik hier om het parcours van de 5 Kilometer in een nieuw tabblad of venster te openen. Op de website van Garmin Connect kun je een GPX of FIT bestand downloaden om het parcours in je horloge te zetten.

Inschrijven

Vooraf inschrijven bespaart jezelf inschijfgeld en wachttijd. Voorinschrijvers ontvangen per email een bevestiging. Mocht je op een of andere manier toch niet kunnen komen lopen bij de Maasheggenloop dan kun je je altijd afmelden en wordt je inschrijfgeld niet afgeschreven. Meld je tijdig af voor de wedstrijd bij:

Bij iedere inschrijving is één consumptiebon inbegrepen. Deze consumptiebon is te besteden bij De Zandpoort te Groeningen. In De Zandpoort is ook het inschrijfbureau gevestigd waar je je startnummer kunt ophalen en je kunt omkleden. In de Zandpoort is geen douche-gelegenheid.

  • Voorinschrijven is mogelijk tot: zaterdag 15 september 2018, 17:00 uur.
  • Na-inschrijven is alléén mogelijk met contante betaling en tot een half uur vóór aanvang van de wedstrijd.

Adres inschrijfbureau:

De Zandpoort
Groeningsestraat 40
5826 AD  Groeningen

 Afstand  Voorinschrijven   Na-inschrijven 
 Bambinoloop (250 meter)  € 2,00  € 3,00
 Jeugdloop (1000 meter)  € 3,00  € 4,00
 5 kilometer  € 6,00  € 8,00
 10 kilometer  € 9,00  € 11,00
 Halve marathon  € 12,00  € 14,00

 


 

Prijzen en herinnering

Voor alle deelnemers bij de jeugd is er een mooie herinnering aan de Maasheggenloop 2018 beschikbaar. Voor de podiumplekken (1, 2 en 3) bij de jeugd in alle categorieen zijn er mooie prijzen. Ook bij de senioren is er voor de podiumplekken een mooie prijs beschikbaar.

Categorie Plaats
Bambinoloop Jongens (1 t/m 5 jaar) 1, 2 en 3
Bambinoloop Meisjes (1 t/m 5 jaar) 1, 2 en 3
Jeugdloop Jongens (6 t/m 8 jaar) 1, 2 en 3
Jeugdloop Meisjes (6 t/m 8 jaar) 1, 2 en 3
Jeugdloop Jongens (9 t/m 12 jaar) 1, 2 en 3
Jeugdloop Meisjes (9 t/m 12 jaar) 1, 2 en 3
Jeugdloop Jongens (13+) 1, 2 en 3
Jeugdloop Meisjes (13+) 1, 2 en 3
Senioren Heren 1, 2 en 3
Senioren Dames 1, 2 en 3

Voor de overall snelste senioren heren- en dames op de 10 kilometer en de halve marathon zijn er geldprijzen beschikbaar:

  1. €40,00
  2. €20,00
  3. €10,00

Verzorging en aansprakelijkheid

Er is begleiding en verzorging door leden van de EHBO-verenining. De dichtsbijzijnde AED (Automatische Externe Defibrillator) locaties zijn in Vierlingsbeek: de Brandweerpost (Molenweg 8c) of Plus Verbeeten (Vrijthof 15) en in Vortum-Mullem: Gemeenschapshuis (St. Cornelisstraat 20).

Op het parcours is er een drankpost met water. De drankpost passeer je in de 5 kilometer wedstrijd na 2,5 kilometer. In de 10 kilometer wedstrijd passeer je de drankpost op 5 kilometer. Tijdens de halve marathon passeer je de drankpost op 6- en 16 kilometer. Ook bij de start/finish is water en/of sportdrank te verkrijgen. Bij iedere inschrijving zit ook een consumptiebon om bij de Zandpoort in Groeningen nog wat te drinken.

Deelname aan de Maasheggenloop is op eigen risico. A.V. Sporting Boxmeer is niet aansprakelijk in geval van letsel, schade, vermissing of diefstal.

Parkeren

We raden iedereen aan om zoveel mogelijk met de fiets te komen. De parkeergelegenheid in- en rondom Groeningen is beperkt. Als je toch met de auto wil komen dan kun je parkeren op de kruising Maasstraat / Passtraat (klik op de afbeelding hieronder voor een grotere afbeelding).

 


Ogenblik a.u.b. ...