Oprichting

In augustus 2001 vond in hotel Riche in Boxmeer de oprichtingsvergadering plaats van Atletiekvereniging Sporting Boxmeer. Op 18 april 2002 heeft de KNAU de vereniging officieel goedgekeurd.

Inmiddels bestaat A.V. Sporting Boxmeer alweer ruim 10 jaar. In die tijd is veel bereikt. De vereniging heeft ongeveer 140 leden en geeft trainingen in zowel Boxmeer als Overloon. Er zijn aparte jeugdgroepen en aparte trainingen voor de volwassenen. Iedereen kan lopen op zijn eigen niveau, van beginner tot (ver-)gevorderde. Alle trainingen worden gegeven door gediplomeerde trainers.

De vereniging organiseert tweemaal per jaar een grote wedstrijd: in april de Kleffenloop en in september de Maasheggenloop. Beide wedstrijden zijn onderdeel van de regionale Rabo Runcompetitie, een trimloopcompetitie van meerdere regionale wedstrijden, die A.V. Sporting Boxmeer samen met A.V. Olympus uit Sint Anthonis en Vitesse ’08 uit Gennep organiseert. Daarnaast heeft A.V. Sporting Boxmeer al vele beginnende lopers het hardlopen aangeleerd met de jaarlijkse beginnerscursus. 

Voor de leden organiseert de vereniging jaarlijks diverse activiteiten en natuurlijk is er het eigen clubblad, de "Nieuwsflits".

Kortom, A.V. Sporting Boxmeer heeft haar plaats in Boxmeer goed gevonden.


Ogenblik a.u.b. ...