Contiweb Maasheggenloop

 

Op zondag 24 september 2017 organiseert A.V. Sporting Boxmeer de 16e editie van de Contiweb  Maasheggenloop. Op deze website vindt u alle verdere informatie.

 

 

Dit jaar geen Halve Marathon maar een 15 km.

Dit jaar geen Halve Marathon. Wij hebben alles overwogen maar zijn tot de conclusie gekomen dat er de afgelopen jaren te weinig belangstelling was voor de Halve Marathon. Daarom hebben wij dit jaar besloten om deze te vervangen door de 15 km, een afstand die wat meer toegankelijk is voor alle lopers. 

Voor de overall winnaars van de 10km en de 15 km zijn er voor de plaatsen 1, 2 en 3 ook geldprijzen te verdienen. Zie verderop deze pagina onder het kopje Prijzen.

 

Net als de Halve Marathon was ook de 2500 m altijd punt van discussie vanwege de geringe deelname. Wij hebben daarom besloten om deze te laten vervallen. Omdat wij weten dat de jeugd van 13 t/m 15 een 5 km wellicht wat te ver vindt hebben wij de 1 km uitgebreid met een extra categorie, de categorie jongens 13 t/m 15 en meisjes 13 t/m 15.

Net als vorig jaar, elektronische tijdwaarneming

Net als vorig jaar zal er gebruik gemaakt worden van elektronische tijdwaarneming.
Steeds meer verenigingen maken gebruik van elektronische tijdregistratie. De bruto- en netto-tijden zorgen nog al eens voor verwarring. Indien er gebruik wordt gemaakt van elektronische tijdregistratie, zoals chips, worden de richtlijnen van de Atletiekunie gehanteerd (artikel 165.24(f)).  
De officiële tijd die aan de deelnemers wordt toegekend is de tijd die verstreken is tussen het startschot en het moment dat de loper de finish-lijn passeert, de zogenaamde brutotijd. De organisatie kan ter informatie de nettotijd verstrekken, maar deze mag niet als officiële tijd worden beschouwd.
Voor de punten verdeling in de Rabo-Runcompetitie wordt de brutotijd aanhouden.

Afstanden

Bambinoloop 250 meter voor de jongsen van 0 t/m 5 jaar
Jeugdloop 1000 m voor de jeugd van 6 t/m 15 jaar
5 km voor recreatielopers
10 km spreekt voor zich, maar is bij ons toch iets korter: 9,9 km
15 km voor de wat meer ervaren loper

Parcours

Net zoals in voorgaande jaren zijn de start en finish op het Wilhelminaplein in het centrum van Boxmeer.

Het parcours van de 15 km voert de loper vanuit het centrum van Boxmeer naar het oude Maasziekenhuis en gaat over de Loerangelsestraat het Maasheggengebied in. Via het fietspad dat direct naast de Maas ligt, gaat de route naar de Maasstraat en richting stuw. Vanaf de stuw gaat de route het mooie Maasheggengebied weer in en volgt daar grotendeels het fietspad naar Groeningen. Vanaf Groeningen gaat de 15 km langs de dijk weer naar Vortum-Mullem. Daarna gaan zij via dezelfde weg weer terug naar Boxmeer. Het parcours bestaat voornamelijk uit verharde wegen en fietspaden door het altijd mooie Maasheggen gebied. Op het parcours van de 15 km is kilometeraanduiding aanwezig. De overige afstanden gaan grotendeels over hetzelfde parcours maar keren eerder om. Ter informatie: waar nodig wordt het verkeer onderweg geregeld door verkeersregelaars. Deelnemers moeten zelf ook goed op het verkeer letten!

Parcours 5 km

Parcours 10 km

Parcours 15 km

 

Keerpunten

Bambinoloop Steenstraat, 125 meter na start / finish
Jeugdloop Van Sasse van Ysselstraat, juist voor 't Zand
5 km GEEN keerpunt. Lopen via de Maasstraat, Oude Waranda en Maasheggengebied terug naar start / finish
10 km GEEN keerpunt. Lopen via Veerweg en langs de stuw terug naar start / finish
15 km GEEN keerpunt

 

   

Starttijden en inschrijfgeld

Start Inschrijving Voorinschrijving
Bambinoloop 9:45 uur € 3,- € 2,-
10 km 10:00 uur € 10,- € 8,-
15 km 10:00 uur € 12,- € 10,-
Jeugdloop 10:05 uur € 4,- € 3,-
5 km 10:20 uur € 8,- € 6,-

 

Let op de 10-km-lopers starten tegelijk met de 15 km lopers!

Inschrijven

Wij vragen u om vooraf in te schrijven. Hierdoor bespaart u voor uzelf op de wedstrijddag veel wachttijd en ons veel werk. U ontvangt per mail een bevestiging van uw voorinschrijving. De betaling gaat via automatische incasso na de wedstrijd. De eerste 100 voorinschrijvers op de 5 km, de 10 km en de 15 km krijgen een mooi functioneel t-shirt. Voorinschrijven is zonder verplichting, mocht u onverwacht niet komen dan hoeft u ook niet te betalen. Laat u dan wel even per mail aan ons weten dat u niet kunt. Voorinschrijven kan tot en met vrijdag 22 september 2017.

 

Na-inschrijvers kunnen tot uiterlijk een half uur vóór de start van de wedstrijd inschrijven. Om alles soepel te laten verlopen is het belangrijk dat u hier rekening mee houdt. We moeten vrij streng zijn omdat we late inschrijvingen niet meer goed kunnen verwerken. Voor na-inschrijvers zijn de kosten van deelname hoger. Na-inschrijven kan alleen met contante betaling.

Inschrijfbureau

Het inschrijfbureau is in de zaal van Cafè 't Centrum (recht tegenover de kerk), Steenstraat 56 in Boxmeer.
De voorinschrijvers kunnen daar hun startnummer ophalen. Graag ruim van tevoren (prettig voor u i.v.m. inlopen etc), maar als het echt niet anders kan dan kunt u tot 10 minuten voor de wedstrijd het startnummer ophalen.
Na-inschrijvers kunnen tot uiterlijk een half uur voor de wedstrijd inschrijven.                

Parkeergelegenheid

Gratis en voldoende aanwezig op loopafstand van het parcours.

Verzorging

Begeleiding: EHBO-vereniging. Op het Wilhelminaplein is een AED (automatische hart defibrillator) beschikbaar.
Drankposten met water op het parcours van de 10 km en de 15 km en bij warm weer ook op het parcours van de 5000 m. Bij start en finish is water en/of sportdrank.               

Herinnering

Voor de jeugdige deelnemers is er een leuke herinnering.
De eerste 100 voorinschrijvers krijgen een mooi functioneel t-shirt.

Prijzen

Per categorie zijn er ereprijzen voor de eerste drie winnaars.
Op de 10 km en de 15 km zijn er voor de eerste drie overall winnaars zowel bij de heren als bij de dames ook geldprijzen. De eerste plaats levert €40,- op, de tweede plaats €20,- en de derde plaats €10,-.

Flyer / Poster

  Flyer van de Contiweb Maasheggenloop

 

  Poster van de Contiweb Maasheggenloop

 

 

 

 

 

Aansprakelijkheid

Deelname is op eigen risico. A.V. Sporting Boxmeer is niet aansprakelijk in geval van letsel, schade, vermissing of diefstal.

Proefloop

Om iedereen in de gelegenheid te stellen het 10 Km parcours van de Contiweb Maasheggenloop te verkennen en om niet leden een keer een donderdagavond training van A.V. Sporting Boxmeer te laten ervaren organiseren wij de Proefloop Contiweb Maasheggenloop.

Deze proefloop zal plaatsvinden op 14 september om 19:00 uur.

We verzamelen voor Café 't Centrum

Adres: Steenstraat 56 in Boxmeer

Om 19:00 zullen we dan starten bij de echte startlijn van de Contiweb Maasheggenloop met een gezamelijk warming-up. Dit betekent rustig beginnen met hardlopen. Na ongeveer 1 km zullen we gezamelijk wat rek- en strek oefeningen doen.

Daarna is het de bedoeling dat we als gehele groep een interval van 5 minuten gaan doen. Dit betekent dat ieder voor zich zijn/haar eigen tempo gaat lopen voor de duur van 5 minuten. Na deze 5 minuten volgt een herstel moment van 2 minuten. In deze 2 minuten komen de snellere lopers teruggedribbeld naar de langzaamste lopers zodat de groep weer in zijn geheel bij elkaar is waarna we de volgende interval van 5 minuten kunnen gaan beginnen.

Dit zullen we (5 minuten interval, 2 minuten herstel) in totaal 9 keer doen waarna we rustig uitlopen naar de echte finishlijn van de Contiweb Maasheggenloop.

Vervolgens zullen we de training afsluiten met een gezamelijke cooling-down.

Iedereen is van harte welkom om mee te doen aan deze proefloop.

 

 

 

Informatie onder voorbehoud. De organisatie kan eventueel wijzigingen aanbrengen. Deze worden bekend gemaakt op de site van A.V. Sporting Boxmeer.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Guido Verdijck, tel. 06-20366806 of e-mail wedstrijdsecretariaat@avsportingboxmeer.nl

 

 

 

 

(Terug naar boven)

 


Ogenblik a.u.b. ...