De Nieuwsflits !!!    -    Trainers Gezocht
  Karin v/d Weijer is vandaag jarigTestloop Zevenheuvelenloop 2011
30-09-2011

Nog even en dan is het weer zover…
De jaarlijkse kuitenbijter staat weer op het wedstrijdprogramma. Ook dit jaar willen we de route van tevoren als training gaan lopen. Iedereen die zin heeft om mee te lopen, ook al doe je niet mee aan de wedstrijd, is van harte welkom.

We gaan de volgende twee datums lopen:
• Zondag 16 oktober
• Zondag 6 november

We verzamelen om 8.30 uur bij het trainingsveld van AV Sporting in Boxmeer, Graafseweg 37. Hier kunnen we dan carpoolen, zodat we gezamenlijk naar Nijmegen kunnen rijden.

Info: wedstrijdsecretariaat@avsportingboxmeer.nl of 0485-383838


10e Maasheggenloop - zondag 25 september 2011

Een geslaagde jubileum editie van de 10e Maasheggenloop.

Klik hier voor UITSLAGEN Maasheggenloop 2011

Klik hier voor foto's KLIKNIEUWS (Bas Delheij)

Klik hier voor foto's Coen van Raaij

Klik hier voor meer foto's

Tussenstand Rabo Run Competitie

De 10e Maasheggenloop op zondag 25 september was weer bijzonder geslaagd. Er was niet alleen een recordaantal deelnemers maar ook een nieuwe parcoursrecord op de halve marathon bij de vrouwen.

Om 10 uur klonk het eerste startschot voor de 1 kilometer. In totaal deden er 47 jongens en meisjes van 6-12 jaar mee op deze afstand. Er liep zowaar een heel F-team van voetbalvereniging Olympia mee. Iedereen heeft super gelopen!
Daarna ging om 10.15 uur de 2,5 km van start. Een klein deelnemersveld van 7 jongens en 3 meisjes maar de strijd was er niet minder om!
Om 10.30 mochten de allerkleinsten hun 250 meter lopen. 34 peuters/kleuters deden heel hard hun best op deze afstand, sommigen samen met hun ouder, de meesten aangemoedigd door hun ouders. En er waren een paar supersnelle lopertjes bij! Hartstikke mooi.

Na de prijsuitreikingen voor deze kortere afstanden waren de lopers van de langere afstanden aan de beurt. Om 11.10 uur ging de halve marathon van start (126 deelnemers) en om 11.20 uur startten de lopers op de 5,5 en de 10 km (resp. 97 en 145 deelnemers).

Nieuw parcoursrecord bij de vrouwen
De noord-hollandse tri-atlete Sonja Jaarsveld was bij deze 10e Maasheggenloop de snelste vrouw op de halve marathon. Zij kwam binnen op een tijd van 1:29:44 en verbeterde het parcoursrecord op de halve marathon bij de vrouwen daarmee met bijna 3 minuten. Sonja kreeg daarom bij de prijsuitreiking ook de bonus van € 150,- die de COB ter beschikking had gesteld. Fiona Jaberg uit Deurne zette met 1:31:40 een knappe tweede tijd neer.
Bij de mannen was Erik Caluwaerts de snelste loper op de halve marathon. Hij slaagde er echter niet in om zijn eigen parcoursrecord van vorig jaar te verbeteren. Hij kwam daarvoor slechts 43 seconden tekort en finishte in 1:13:59. Ongetwijfeld heeft het warme weer hem parten gespeeld bij het lopen. Antonio Duijmelinck uit Nuenen werd met 1:17:57 tweede en Milan Perc uit Cuijk met 1:19:09 werd derde.

Voor het publiek was het prachtige, zonnige weer een heerlijk cadeautje deze zondag, maar de lopers hadden het zwaarder door het warme weer. Daardoor kon zeker niet iedereen toptijd neerzetten. Desalniettemin hebben alle lopers genoten van het parcours, de gezellige sfeer van de wedstrijd, van het publiek én van het lopen.

In totaal hebben er 470 deelnemers meegedaan op de verschillende afstanden van de Maasheggenloop. Een recordaantal.

10e keer deelnemen en meewerken
Bijzonder is dat er ook lopers en vrijwilligers zijn die al 10 jaar lang meedoen aan de Maasheggenloop. In totaal liepen 5 deelnemers hun 10e Maasheggenloop: Marieke Pluk, Paul de Kort en Goof Spiekman uit Boxmeer, Theo Aben uit Ledeacker en Sjaak van den Oever uit Westerbeek. Daarnaast zijn Frank Lamers, Noud Urselmann en Bep en Jan van Wissing al 10 jaar lang betrokken bij de organisatie van de Maasheggenloop.

A.V. Sporting Boxmeer kijkt terug op een zeer geslaagde 10e Maasheggenloop.

Graag tot ziens bij de volgende editie,
Organisatie Maasheggenloop

Veel succes Zevenheuvelenlopers!
1 november: Proefloop Zevenheuvelenloop
Maasheggenloop 2015
Doe mee aan de PROEFLOOP voor de Maasheggenloop!
Inschrijving Maasheggenloop is geopend
De foto's van de diplomaloop 2015
Foto's Bevrijdingsloop 5 mei 2015

Agenda Boxmeer

A.V. Sporting
Boxmeer bedankt